Nokian
Внимание: Ние ви доставяме само гумата. Ако на снимката е изобразена джанта, то тя служи за символизиране.
Nokian

Nokian zLine SUV 265/45 ZR21 104Y

Nokian

Nokian zLine SUV 265/45 ZR21 104Y

Дименсия на гуми
265/45 ZR21 104Y 
Наличност:
За съжаление нямаме тези гуми в наличност.
гуми:
Летни гумиSo
скорост:
Y: Одобрена до 300 км/ч
EAN код:
6419440290393
Номер на артикул:
R-276819
Етикет на гуми / Класи на ефективност:
DEX:
За въпроси и предложения моля свържете се с нас на support​@tirendo.bg
За съжаление нямаме тези гуми в наличност.
Цена на артикул, с ДДС
Безплатна доставка*
7 - 10 работни дни доставка
Политика на връщане в срока от 14 дни**
Повече партньори за монтаж

Добавете продукт за сравнение

  • описание
  • Етикет на гуми
  • Technical specifications

Летните гуми Nokian zLine SUV – страхотна ефективност и най-висока устойчивост за SUV автомобили

Допълнителна сигурност: Индикатор за височината на грайфера с предупредителен индикатор за аквапланинг и информационно поле

Индикаторът за височината на грайфера с предупредителен индикатор за аквапланинг върху протектора са патентовани от Nokian Tyres и носят повече сигурност и безгрижно шофиране. Върху индикатора за състоянието на грайфера водачът лесно отчита височината на грайфера като число от 8 до 3 в милиметри. Числата изчезват едно след друго, когато гумата се износва. Предупредителният индикатор за аквапланинг предупреждава за опасност от аквапланинг посредством символ на капка. При по-малко от четири милиметра оставащ профил символът изчезва и така посочва повишен риск. Тази иновация не се среща при никой друг производител на гуми.

Индикаторът за монтажна позиция и налягане на въздуха в информационното поле върху страничната стена на Nokian zLine SUV дава повече сигурност. Там могат да се нанесат правилното налягане и позицията на гумата при смяната на гумите. Комфортът и сигурността се подобряват още и от допълнителната зона, в която се попълват въртящите моменти на болтовете при алуминиевите джанти.

Nokian zLine SUV – страхотна и ефективна

  • Прецизно и стабилно управление при високи скорости
  • Спортна, уравновесена и енергична
  • Изключително устойчива арамидна структура за единствено по рода си експлоатационно дълголетие
  • Ефективна защита от аквапланинг

Най-важните иновации:

Технология на Nokian за странична стена от арамид. Уникална устойчивост. Каучуковият материал на страничната стена съдържа екстремно издръжливи щапелни нишки от арамид и е изключително устойчива на износване и срезове. Същият материал е познат от авиационната и военната индустрия. Нишките от арамид правят страничната стена свръхиздръжлива, така че да устоява на ударите и натиска върху борта на джантата.

Канали с форма на нож. Сигурност върху мокри пътища. Агресивните канали с форма на нож в средните ребра складират водата и я отвеждат към надлъжните канали.

Канали с форма на тромпет. Ефективна защита от аквапланинг. Тромпетните канали с форма на снаряд в областта на борда складират водата, която се е намирала между гумата и пътя, ускоряват водния поток от главните канали по посока на напречните канали и увеличават максимално сцеплението.

Коралово-силициева zLine смес на протектора. По-прецизно управление, по-добро сцепление при мокра настилка, по-висока устойчивост на износване. Молекулните вериги между силиция с микропори и функционалната каучукова смес образуват коралоподобна структура, която има широка контактна площ, но остава изключително втвърдена. По-надежден и по-балансиран контакт с пътя дори при бързо шофиране и остри завои.

Дизайн с обезшумяващи канали. По-голям комфорт по време на движение. Вдлъбнатините с форма на полукълбо, подобно на топка за голф, по стените на надлъжните ребра дават допълнителен комфорт при шофиране. Иновацията намалява вътрешните и външни шумове на автомобила. Освен това снижава въздушното съпротивление, охлажда гумата и по този начин увеличава устойчивостта на износване.

АРАМИДНИ СТРАНИЧНИ СТЕНИ – По-здрави от всякога

Гумите на Nokian с технология Арамидни странични стени Ви осигуряват допълнителна сигурност и издръжливост при по-взискателно време и по-сурови пътища. Техните несравнимо силни странични стени са изключително издръжливи на износване и разрез. Арамидените влакна подсилват и укрепват страничните стени, позволявайки им да устоят на пръсване и сцепване много по-добре.

Същият материал е използван в авиацията и оръжейната индустрия. Също така, материала се използва в бронежилетките.

Арамида предпазва гумите на Nokian. Гумите Nokian предпазват животи.

Етикет на гуми / Класи на ефективност

Етикет на гуми / Класи на ефективност

Европейският съюз, съгласно с CE 1222/2009, е възложил че всички гуми произведени след дата 1 юли 2012 г. за леки и лекотоварни автомобили включват стандартни етикети на ЕС за гумите като ги класифицират по три работни характеристики:разход на гориво класифицирани от A до G,сцепление с влажна повърхност класифицирани от A до G, и ниво на шума в децибели.

Категории на гуми незасегнати от настоящия регламент включват:регенерирани гуми, професионални офроуд гуми, гуми състезателни /за спортен автомобил, както и специални гуми предназначени за подобряване на сцепление, като и с шипове,T-тип временно резервни гуми, гуми за автомобили произведени преди 1990 г., гуми с максимално разрешена скорост от 80km / h, гуми за джанти с диаметър по-малък или равен на 254 mm или по-голям или равен на 635 мм.

Този етикет е предназначен, от една страна за да се насърчи икономическата и екологична ефективност на движението, както и повишаване безопасността по пътищата, и от друга страна за да се помогне на потребителите да изберат определени гуми.Въпреки, етикетът е бил критикуван че само показва много ограничен брой характеристики. Специалистите твърдят че гумите имат много повече функции, които са важни а съответно за безопасността на движението, включително ограничени при аквапланинг, при стабилност на пътя, експлоатационен живот, продуктови свойства на мокри и сухи пътища различни от сцеплението с влажна повърхност и свойства на сняг.
Производителите на гуми предполагат че резултатите от тестовете от различни институции и предприятия в списанията трябва да останат много важни източници на информация за краен потребител, тъй като те се фокусират върху скоростта на голямо разнообразие от свойства за гуми и функции.

Марка Nokian
Серия на модела zLine SUV
Размер 265/45 ZR21 104Y
Ширина 265
Височина 45
Вид конструкция ZR
Дименсия на гуми 21
Индекс на натоварване на гумите 104
Скоростен индекс (Y)
С/Без вентил (TT/TL) Гума изисква вътрешна гума
M/C No
*Безплатна доставка за 2 и повече гуми ( включен ДДС )
**С изключение на комплектовано колело

Електронен вестник

Получавайте новини и информация за гуми, оферти и конкурси

Използваме cookies. Използвайки този уеб сайт, вие се съгласявате с тяхното използване.
OK