Nokian
Внимание: Ние ви доставяме само гумата. Ако на снимката е изобразена джанта, то тя служи за символизиране.
Nokian

Nokian Line SUV 235/70 R16 106H

Nokian

Nokian Line SUV 235/70 R16 106H

Дименсия на гуми
235/70 R16 106H 
Наличност:
За съжаление нямаме тези гуми в наличност.
гуми:
Летни гумиSo
скорост:
H: Одобрена до 210 км/ч
EAN код:
6419440289823
Номер на артикул:
R-276771
Етикет на гуми / Класи на ефективност:
DEX:
За въпроси и предложения моля свържете се с нас на support​@tirendo.bg
За съжаление нямаме тези гуми в наличност.
Цена на артикул, с ДДС
Безплатна доставка*
7 - 10 работни дни доставка
Политика на връщане в срока от 14 дни**
Повече партньори за монтаж

Добавете продукт за сравнение

  • описание
  • Етикет на гуми
  • Technical specifications

Nokian Line SUV – артистът върху мокра настилка

  • Засилена с арамид структура за уникална устойчивост
  • Първокласен комфорт, добър резултат и нисък разход на гориво
  • Екстремна сигурност върху мокри пътища

Най-важните иновации:

Технология на Nokian за странична стена от арамид. Уникална устойчивост. Каучуковият материал на страничната стена съдържа екстремно издръжливи щапелни нишки от арамид. Същият материал е познат от авиационната и военната индустрия. Нишките от арамид правят страничната стена свръх издръжлива, така че тя е по-устойчива на увреждане и разрязване.

Тромпетни канали. Ефективна защита от аквапланинг. Тромпетните канали с форма на снаряд складират водата, която се е намирала между гумата и пътя, ускоряват водния поток от главните канали по посока на напречните канали и увеличават максимално сцеплението дори върху мокри от дъжд пътища.

Водни канали. По-добра стабилност при управление, сигурност при мокри пътища. Дълбоки диагонални канали, които се отварят от единия край и стабилизират управлението, преобладават над външните надлъжни канали в средата. Тази иновация същевременно предотвратява аквапланинга, като складира водата и я отвежда към надлъжните канали.

Зъбци за сцепление. По-добро сцепление. Скосените и правоъгълните зъбци захапват контролирано повърхността на пътната настилка и така увеличават сцеплението при движение и ускоряване.

Центрофуга за камъни. По-дълъг експлоатационен живот. Отстранителят на камъни почиства профилните канали и предотвратява забиването на камъчета в гумите. Така те увеличават живота си и предпазват от щети, особено при движение по неравен терен. Другите участници в движението също ще се радват, че по пътищата ще хвърчат по-малко камъчета.

Концепция за гладко търкаляне. По-малък разход на гориво, сигурно усещане при шофиране. Концепцията комбинира ниско съпротивление при търкаляне и сигурно управление при високи скорости. Блоковите профили на каналите или ламелите в областта на борда са оптимизирани. Различно широките отвори на каналите и различно големите стъпаловидни блокове увеличават твърдостта и гъвкавостта на протекторния профил. Това придава на SUV усещане при шофиране, сходно с лек автомобил, води до по-малко загряване и значително понижен разход на гориво.

Дизайн с обезшумяващи канали. По-голям комфорт по време на движение. Вдлъбнатините с форма на полукълбо, подобно на топка за голф, по стените на надлъжните ребра дават допълнителен комфорт при шофиране. Иновацията намалява вътрешните и външни шумове на автомобила. Освен това снижава въздушното съпротивление, охлажда гумата и по този начин увеличава устойчивостта на износване.

Коралово-силициева Line смес за протектора. Превъзходно усещане при шофиране, здраво сцепление при мокра настилка, нисък разход на гориво. Сместа за протектора от следващо поколение използва коралоподобната молекулна структура на силициевата и каучуковата смес, за да увеличи твърдостта на протектора. По този начин водачът получава усещане за прецизно шофиране. Новата гума Nokian Line SUV предлага превъзходно сцепление както на сухи, така и на мокри пътища. Тя има отлична устойчивост на износване и запазва своите авангардни качества по време на целия си експлоатационен живот. Напълно новата комбинация от молекулни вериги намалява загряването и снижава разхода на гориво.

АРАМИДНИ СТРАНИЧНИ СТЕНИ – По-здрави от всякога

Гумите на Nokian с технология Арамидни странични стени Ви осигуряват допълнителна сигурност и издръжливост при по-взискателно време и по-сурови пътища. Техните несравнимо силни странични стени са изключително издръжливи на износване и разрез. Арамидените влакна подсилват и укрепват страничните стени, позволявайки им да устоят на пръсване и сцепване много по-добре.

Същият материал е използван в авиацията и оръжейната индустрия. Също така, материала се използва в бронежилетките.

Арамида предпазва гумите на Nokian. Гумите Nokian предпазват животи.

Етикет на гуми / Класи на ефективност

Етикет на гуми / Класи на ефективност

Европейският съюз, съгласно с CE 1222/2009, е възложил че всички гуми произведени след дата 1 юли 2012 г. за леки и лекотоварни автомобили включват стандартни етикети на ЕС за гумите като ги класифицират по три работни характеристики:разход на гориво класифицирани от A до G,сцепление с влажна повърхност класифицирани от A до G, и ниво на шума в децибели.

Категории на гуми незасегнати от настоящия регламент включват:регенерирани гуми, професионални офроуд гуми, гуми състезателни /за спортен автомобил, както и специални гуми предназначени за подобряване на сцепление, като и с шипове,T-тип временно резервни гуми, гуми за автомобили произведени преди 1990 г., гуми с максимално разрешена скорост от 80km / h, гуми за джанти с диаметър по-малък или равен на 254 mm или по-голям или равен на 635 мм.

Този етикет е предназначен, от една страна за да се насърчи икономическата и екологична ефективност на движението, както и повишаване безопасността по пътищата, и от друга страна за да се помогне на потребителите да изберат определени гуми.Въпреки, етикетът е бил критикуван че само показва много ограничен брой характеристики. Специалистите твърдят че гумите имат много повече функции, които са важни а съответно за безопасността на движението, включително ограничени при аквапланинг, при стабилност на пътя, експлоатационен живот, продуктови свойства на мокри и сухи пътища различни от сцеплението с влажна повърхност и свойства на сняг.
Производителите на гуми предполагат че резултатите от тестовете от различни институции и предприятия в списанията трябва да останат много важни източници на информация за краен потребител, тъй като те се фокусират върху скоростта на голямо разнообразие от свойства за гуми и функции.

Марка Nokian
Серия на модела Line SUV
Размер 235/70 R16 106H
Ширина 235
Височина 70
Вид конструкция R
Дименсия на гуми 16
Индекс на натоварване на гумите 106
Скоростен индекс (H)
С/Без вентил (TT/TL) Гума изисква вътрешна гума
M/C No
*Безплатна доставка за 2 и повече гуми ( включен ДДС )
**С изключение на комплектовано колело

Електронен вестник

Получавайте новини и информация за гуми, оферти и конкурси

Използваме cookies. Използвайки този уеб сайт, вие се съгласявате с тяхното използване.
OK